12 Haziran 2012 Salı

Deneysel-1: ID

ID
Deneysel / Experimental, 4’50”
Renkli / Color, 2008
Konu / Synopsis: Frued zihni 2 bölümde inceler: Bilinç ve bilinçdışı olarak. Zihnin yapısal incelenmesinde id (altbenlik), ego (benlik) ve süperego (üstbenlik) kavramlarını geliştirmiştir. id, ruhsal aygıtımızın en eski ve ilkel parçası olduğu kabul edilmektedir. İçgüdülerimizi ve doğuştan var olan her şeyimizi içerir. id filmi insanlığın yüzyıllar sonra bilimeyen bir zaman dilimi içerisinde robotlarla birleşmiş bir yaşamı sürdüklerini bize gösterir. Bu robotsu ve insansı hayatın güdülerini sorgulamaya çalışır. Üstbenliklerin ve egonun unutulduğu bu dünyada insansı ve robotsu bu organizmaların alt kimlik ve basit yaşam özellikleri sembolleştirilerek anlatılmıştır. iç güdülerimiz doğumdan bu yana yanımızda taşıdığımız vazgeçilemez varoluşumuzdur.
Freud analyses mind in two parts: consciousness and unconsciosness. In his structural analyze of the mind, he developed concepts of id, ego and superego. It is accepted that id is our oldest and most primitive part of our spiritual device. It includes our insticts and everything natural born. The movie "id" shows us mankind’s incorporated life with robots centruies later in a distant and unknown future.
Yönetmen / Director: Simge Gökbayrak
Senaryo / Screenwriter: Simge Gökbayrak, Tunca Subaşı
Kurgu / Editor: Ayhan Çetiner
Müzik / Music: Utku Yıldırım
Ses / Sound: Cem Gönenç
Görüntü Yönetmeni / Director Of Photography: Cüneyt Denizer
Ödüller / Awards: 20 Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali Deneysel  Dalı En İyi Film Ödülü
Oyuncular / Cast: Guido Casaretto, Adıhan fientürk, Selin Sezgin, M. Hakkı Tonğ, Özgür Ceylaner, Yasemin Erez, Nigar Oya Demirsöz, Barış ilkhan, Kübra Doğan, Tolga Subaşı, Yıldırım Alp Alanbay, Ülgen Koru 
FİLMİ SEYRETMEK İÇİN:AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYINIZ: 
http://www.monetafilm.com/index.php?sec=kisafilm&id=167 

Hiç yorum yok: